ABOUT

HOW


Voor we starten met het bouwen van jouw nieuwe miniramp, kijken we eerst naar de ondergrond en de locatie. Als jouw miniramp binnen komt te staan op een betonnen ondergrond dan hebben we niet veel werk.

Heb je liever dat jouw miniramp buiten staat, dan zullen we eerst kijken naar het hoogteverschil en hoe we dit kunnen opvangen. Zo plaatsen we de gehele ramp op een verhoog om opstijgend vocht tegen te gaan. Komt ze op gras? Dan leggen we een worteldoek. Dit om achteraf onbereikbaar onkruid en vochtplekken door verdampende dauw van het gras tegen te gaan.

Eenmaal dit gedaan is, bouwen we de ramp. The cool part!

Tijdens de laatste stap beschermen we jouw miniramp tegen ons klimaat. We dekken de miniramp af tegen regen en sneeuw.
Aangezien onze miniramps uit hout gebouwd zijn en we een zeer vochtig klimaat hebben, raden we onze klanten altijd aan om een zeil over de ramp te leggen. Deze wordt ook volledig vrijblijvend aangeboden in ons pakket.

Nadat de ramp geplaatst is, kan je kiezen om een eerste laag lak door ons te laten aanbrengen, of om ze eventueel zelf te lakken. Wij raden aan u ramp jaarlijks licht op te schuren en opnieuw te behandelen. Zo zal je investering het langste meegaan.

WHAT


Onze minirampen , quarters , kickers , funboxen, alles wat je maar kan bedenken, zijn altijd vervaardigd uit Russische betonplex side cuts. Dit naar de radius die we als skaters aangenaam vinden. Heb jij jouw ramp liever iets meer mellow, geen probleem, we maken alles naar wens van de klant.

Om de betonplex side cuts te verbinden, gebruiken we gedrenkte CLS/SLS balken.

Op de skeletbouw leggen we vervolgens een 9mm hardwood plaat. Deze hardwoordplaat varieert en kiezen we naargelang welke het goedkoopste is op de markt.

Daarbovenop komt ons multiplex oukumé  6mm plaat ook wel army ply genoemd. Deze schroeven we elke 30cm vast.
Rechte of schuine afwerking van de toplaag wordt gekozen door de klant.

Ook kan er voor een andere watervaste toplaag gekozen worden. Zo bieden wij onze custom bb toplaag aan die prijs kwaliteit het interessantste is. Maar ook kan er gekozen worden voor skatelite.

Coping: het uitsteken van de coping is zeer belangrijk. Zo weten we dat 6mm te weinig is en 10mm teveel, daarom nemen we altijd 8mm overhang van de coping tegenover de toplaag en tegenover het plateau bovenaan.
Wenst u toch meer of minder overhang, ook dit is weer volledig naar vraag van de klant.

WHY


Waarom doen we dit ? 3 redenen:
1. Omdat we een passie hebben voor houtbewerking
2. Omdat we een passie hebben voor de sport en de cultuur rond skaten.
3. De meest belangrijke reden: de jeugd MOET buitenkomen.
The computer society van dit decennia werkt averechts op de gemoedstoestand van de jeugd en dit willen we tegengaan. Sociaal contact , frisse lucht , buiten komen.

WHO


Giel Vertongen

Mijn naam is Vertongen Giel en sinds 2019 ben ik oprichter van Broken Banana Ramps. In samenwerking met mijn vriendin en vrienden werken wij voortdurend aan de vooruitgang van deze zaak en proberen we, op een innovatieve manier, te zorgen dat het welzijn van de jeugd op een positieve manier gestimuleerd wordt.