ABOUT

HOW


Voor we starten met het bouwen van jouw nieuwe miniramp, kijken we eerst naar de ondergrond en de locatie. Als jouw miniramp binnen komt te staan op een betonnen ondergrond dan hebben we niet veel werk.

Heb je liever dat jouw miniramp buiten staat, dan zullen we eerst kijken naar het hoogteverschil en hoe we dit kunnen opvangen. Zo plaatsen we de gehele ramp op een verhoog om opstijgend vocht tegen te gaan. Komt ze op gras? Dan leggen we een worteldoek. Dit om achteraf onbereikbaar onkruid en vochtplekken door verdampende dauw van het gras tegen te gaan.

Eenmaal dit gedaan is, bouwen we de ramp. The cool part!

Tijdens de laatste stap beschermen we jouw miniramp tegen ons klimaat. We dekken de miniramp af tegen regen en sneeuw.
Aangezien onze miniramps uit hout gebouwd zijn en we een zeer vochtig klimaat hebben, raden we onze klanten altijd aan om een zeil over de ramp te leggen. Deze wordt ook volledig vrijblijvend aangeboden in ons pakket.

Nadat de ramp geplaatst is, kan je kiezen om een eerste laag lak door ons te laten aanbrengen, of om ze eventueel zelf te lakken. Wij raden aan u ramp jaarlijks licht op te schuren en opnieuw te behandelen. Zo zal je investering het langste meegaan.

WHAT


Onze minirampen , quarters , kickers , funboxen, alles wat je maar kan bedenken, zijn altijd vervaardigd uit Russische betonplex side cuts. Dit naar de radius die we als skaters aangenaam vinden. Heb jij jouw ramp liever iets meer mellow, geen probleem, we maken alles naar wens van de klant.

Om de betonplex side cuts te verbinden, gebruiken we gedrenkte CLS/SLS balken.

Op de skeletbouw leggen we vervolgens een 9mm hardwood plaat. Deze hardwoordplaat varieert en kiezen we naargelang welke het goedkoopste is op de markt.

Daarbovenop komt ons multiplex oukumé  6mm plaat ook wel army ply genoemd. Deze schroeven we elke 30cm vast.
Rechte of schuine afwerking van de toplaag wordt gekozen door de klant.

Ook kan er voor een andere watervaste toplaag gekozen worden. Zo bieden wij onze custom bb toplaag aan die prijs kwaliteit het interessantste is. Maar ook kan er gekozen worden voor skatelite.

Coping: het uitsteken van de coping is zeer belangrijk. Zo weten we dat 6mm te weinig is en 10mm teveel, daarom nemen we altijd 8mm overhang van de coping tegenover de toplaag en tegenover het plateau bovenaan.
Wenst u toch meer of minder overhang, ook dit is weer volledig naar vraag van de klant.

WHY


Waarom doen we dit ? 3 redenen:
1. Omdat we een passie hebben voor houtbewerking
2. Omdat we een passie hebben voor de sport en de cultuur rond skaten.
3. De meest belangrijke reden: de jeugd MOET buitenkomen.
The computer society van dit decennia werkt averechts op de gemoedstoestand van de jeugd en dit willen we tegengaan. Sociaal contact , frisse lucht , buiten komen.

TARGET


Bij Broken Banana Ramps is het ons doel om skateboarden volledig te integreren in de basisopvoeding en opleiding van de jeugd en adolescent.

Het doorzettingsvermogen van een skateboarder is ongezien.
Als we deze levenswijze kunnen meegeven aan de jeugd om zo te laten zien dat als je iets wil, je er echt je best voor moet doen, dan zetten we een stap vooruit richting een meer positieve en succesvollere toekomst.
Stapsgewijs van olie naar kickflip leren we dat het maanden kan duren om de simpelste dingen te leren maar dat je na een tijd zal slagen in je doel.

Het sociaal aspect dat skaters samen brengt. 
Als skater ben je wel eens bang om in het skatepark te vallen of om je vernederd te voelen in het openbaar.
Wij willen laten zien dat wanneer je valt er altijd iemand zal zijn dat je terug recht helpt en je pusht om verder door te gaan.
Ook zal er wel eens iemand met je lachen maar ook dit is een deel van het leven. Door deze situaties mee te maken en niet te proberen voorkomen leer je dat het leven bestaat uit vallen en opstaan.
Skaten is een cultuur die mensen al decennia lang samen brengt op een sportieve en super vriendschappelijke manier.

Competitieve zonder rivaliteit
Tijdens de olympische spelen zal het je wel opgevallen zijn dat iedereen wil winnen. En vanzelfsprekend is er in een sport altijd het competitieve aspect. Maar is het je ook opgevallen hoe nummer 2 en 3 de grote nummer 1 aan het aanjuichen waren ?

Bij skateboarders is er een enorme competitieve drang, iedereen wil de beste zijn, maar tegelijkertijd is er helemaal geen rivaliteit. Iedereen pusht en moedigt elkaar aan om samen de beste te willen zijn.

Dit leert ons dat je je competitie niet als rivaal moet zien maar als iemand die je vooruit kan helpen om beter te worden.

WHO


Ik ben Giel , skater snowboarder en surfer in hart en nieren.

Mijn opleiding als snowboardmonitor en mijn passie voor houtbewerking heeft me in 2019 tot de opstart van deze zaak gebracht.

Voortdurend ben ik samen met mijn vrouw, vrienden en mijn klanten opzoek naar manieren om skaten onder de mens te brengen.

Vol passie ga ik elke uitdaging aan en ben ik er mij van bewust dat elke nieuwe ervaring een uitdaging is waar ik uit zal bijleren en waar ik me in zal verbeteren.