WHERE DO I START ? 

Je bent opzoek naar een skateartikel voor jou feest of als cadeau voor je zoon of dochter?
Hoe begin ik hier aan ?

wat te doen :

  1. Kijk naar de ruimte die je hebt en hoe je deze wil invullen.
  2. Stel je budget op.

Zijn beide gelimiteerd ? Kies dan 1 van onze kleinere toestellen zoals de rail of de kicker.

Heb je een leuk budget en ben je je bewust van de grootte van de onderneming die zal plaatsvinden, contacteer ons dan.
Wij maken volledig vrijblijvend een offerte en bekijken graag samen met jou wat er allemaal mogelijk is binnen jou budget.

 

 

Hoe bescherm ik mijn miniramp ?

De seizoenen in België zijn streng. Daarom is het belangrijk dat je je ramp goed beschermt.
Onze koude winters en warme zomers zorgen voor serieuze uitzettingen en inkrimpingen van onze materialen.

Hiervoor zijn er verschillende oplossingen om dit te voorkomen of op te lossen.

  1. Afdekken. Dek je skateramp af. In de zomer om afbleken van je toplaag te voorkomen maar vooral in de winter. Vocht kruipt tussen elk mogelijk spleetje en in de winter zal dit vocht bevriezen. Wanneer water bevriest , zet het uit. Dit zorgt ervoor dat de spatie tussen de te verbinden onderdelen groter wordt. Wanneer deze uitzetting wegneemt na ontdooien zal de spatie voor speling zorgen op je toestel en dat is iets wat je absoluut wilt voorkomen.
  2. Heb je een multiplex toplaag?
    – Breng meerder lagen woodsealpro aan. herhaal dit om het half jaar bij intensief gebruik. Deze zal in je hout nerf verzinken en dus zeer grondig beschermen.
    – Ook Epoxy coatings zorgen voor een sterke en waterdichte afdichting. volledig solide ? nee , je skate deze beschermlaag er na verloop van tijd weer af.  Je kan bij deze garage floor sealing ( epoxy ) ook korrels kopen die je in je epoxy kan toevoegen , dit zorgt voor grip. overdrijf hier niet mee. Teveel grip zorgt voor grove schaafwonden.
  3. Plaats je skateramp niet rechtstreeks op de grond. Zorg dat je ramp in z’n geheel van de grond af komt. Dit zorgt voor ventilatie.
    komt je skateramp boven gras of grond. Voorzie dan een worteldoek. Dit om onkruid onder je ramp te voorkomen.
    Gras kan ook best afgegraven worden. De kleine dauw partiekeltjes op het gras verdampen in de loop van de dag , dit verdampend vocht zorgt na verloop van tijd voor een aangetaste onderlaag. Zo zal deze delamineren , schimmelen en rotten.
    Ook kan je best de achterkant van je ramp openlaten om ventilatie te bevorderen. schimmels en rot kunnen niet tegen zuurstof , ventilatie helpt dus om te voorkomen.
  4. Plaats je skateramp niet volledig waterpas. Zet je skateramp in z’n geheel een beetje schuin. Zo zorg je ervoor dat water van de miniramp afloopt.
  5. behandel elke gezaagde of doorboorde kant met kantenvernis ( rectavit ). Dit zal delamineren en rotten tegengaan. ( sommige zeggen dat je dit ook kan doen met skatewax of kaarsvet )

welke toplaag kies ik best ?

Bij broken banana ramps gebruiken we onze standaard multiplex van het huis voor binnen gebruik of onze volledig watervaste toplaag voor buiten gebruik.  Beide zijn prijs kwaliteit zeer interessant en zullen zonder problemen jaren lang meegaan. Echter komen deze qua sterkte niet in de buurt van skatelite.
Je Skateramp valt of staat bij de keuze van je toplaag. Wil je de komende 10 jaar skaten zonder zorgen? voorzie je miniramp dan van een Skatelite toplaag. Deze toplaag is een combinatie van papier en composiet en is onverwoestbaar. Gemonteerd op de juiste wijze zal je hier nooit meer naar moeten omkijken.
Voor privégebruik ( ouders kinderen en vrienden ) vinden wij dit een beetje overkill, een skatelite plaat kost per plaat al rap 250euro ( ex btw ) dus daarom bieden wij onze watervaste toplaag aan. Deze schommelt rond de 100 euro per plaat afhankelijk van de houtmarkt en zal ook zonder zorgen meer als voldoende zijn voor het gebruik van jou privé.

De juiste toplaag keuze is afhankelijk van jou persoonlijke situatie. Bel of mail ons gerust voor info of vragen.

Waarom zijn de prijzen zo verschillend tussen bbramps en bevoorbeeld 2dehands ? 

Eerst en vooral is het belangrijk om te weten dat wij een bedrijf zijn dat btw plichtig is. Dit wil zeggen dat wij 21% btw moeten aanrekenen op al onze goederen.

In tegenstelling tot 2dehands waar je allerhande niet btw plichtige artikelen kan kopen.

Reden 2 is dat wij hoogwaardige en nieuwe materialen gebruiken. Wij houden vast aan kwaliteit en dit vraagt een extra financiële inspanning.
Wij zullen onze concurrentie niet proberen verslaan in het zo goedkoop mogelijk aanbieden van een skateramp aangezien dit alleen maar zal leiden tot het aanbieden van rommel.

Onze mentaliteit is om dit aan te pakken als een bedrijf dat winst wil maken. Hierdoor kunnen wij ervoor zorgen dat we groeien en gelijklopend aan deze groei steeds betere producten aan te bieden.

In de loop der jaren hebben we door deze groei ook verschillende leuke give-aways kunnen doen.

desalniettemin zijn wij voortdurend opzoek naar de perfecte combinatie van prijs en kwaliteit. Wat uiteraard betekend zoveel mogelijk kwaliteit voor een zo laag mogelijke prijs.

Onze prijzen zijn ook afhankelijk van de houtmarkt. Wanneer deze stijgt zijn wij genoodzaakt mee te gaan. Wanneer deze daalt zal je in tegenstelling tot andere bij ons deze daling ook zeker kunnen waarnemen.

Vragen over prijzen? bel of mail ons volledig vrijblijvend.

Wat zijn de beste afmetingen voor mijn skateramp? 

Ben je net begonnen of skate je al jaren ? onze MEDIUM skateramp van 366cm breed 90cm hoog en 750cm (rug tot rug) is ideaal voor jou. Wij merken dat voor zowel ouders als kinderen , gevorderden of beginners dit de ideale ramp is.

Een skateramp is een groot toestel dat je niet zomaar kan verzetten. Denk daarom goed na over de effectieve ruimte die jij wilt dat je skateramp inneemt in je tuin.

Groter dan 40vierkante meter ? vraag dan een bouwvergunning aan.
Blijf op meer dan een halve meter van de rooilijn met de buren.
Hou rekening met lawaai als je de plaats van je miniramp bepaald.

Hoogte is niet het belangrijkste! Zeker voor privé gebruik is 90cm hoog zeker hoog genoeg.
Vind je dit toch te laag? Bel ons dan gewoon op en dan plaatsen we een extensie naar 125cm hoog. Dit kan perfect achteraf gedaan worden.

De juiste radius , juiste hoogte en breedte van je ramp zorgen ervoor dat je dingen kan bijleren.
Eénmaal je kan indroppen is het belangrijk dat je progressie maakt. Het indroppen heb je al rap onder de knie en de kick hiervan zal dus rap verdwenen zijn, de komende tricks zijn dus belangrijker dan de eerste initiële kick. Daarom is het belangrijk dat je beter een beetje kleiner blijft. Maak je ramp niet te hoog en zeker niet te stijl. Een hoogte van 90cm in combinatie met een radius van 186cm of 210cm is naar onze mening de ideale combinatie.

Gebruik de juiste coping. 2duims 2mm dikke stalen buis.
Laat deze 8mm boven de toplaag uitsteken.
Hoe meer de coping uitsteekt hoe meer je deck de neiging heeft om naar de center van je ramp te poppen wanneer je een bevoorbeeld blunt inzet.
Voor sommige ( reeds gevorderde  ) tricks is de uitsteek dus zeer belangrijk. Koop je als gevorderde

Welk framing materiaal gebruik ik best ?

Om je skelet samen te stellen gebruik je best CLS/SLS balken die je op de juiste lengte verzaagd en behandeld en vernist met kanten vernis.

Deze balken verbinden twee betonplex platen van 18mm of 22mm dik die je volgens de juiste radius hebt uitgezaagd en ook hebt behandeld.

Om de juiste positie van je schroeven te bepalen en om versplintering van de beschermlaag van je betonplex te voorkomen